“Diferències i desigualtats en la joventut”, tema central aquest any de les Jornades de les Dones

Les jornades continuen aquest dilluns amb l’Hora del Conte a l’Espai Ramon Fernàndez Jurado de la Biblioteca Central (18 h)

Les Jornades de les Dones se centren enguany en les“Diferències i desigualtats en la joventut”. Es tracta d’un conjunt d’actes i activitats culturals, formatives, socials, d’oci… que es realitzen al voltant del 8 de març (conferències, xerrades-col·loqui, cinema, teatre, dansa, tallers, esport, etc..) amb l’objectiu de promoure la sensibilització i el debat en el municipi entorn de les desigualtats de gènere i els drets de ciutadania de les dones. En l’organització d’aquestes Jornades participa el Consell Municipal de les Dones.

Les jornades es van obrir el passat 5 de març al Teatre Plaza amb el visionat dels curts participants al festival NODAIGUAL, un concurs de curtmetratges amb temàtica d’igualtat de gènere pensat per a l’alumnat de secundària. L’acte va comptar amb una presentació del regidor d’Igualtat, Santiago Barona, i la regidora de Presidència, Cooperació i Comunicació, Sonia Motos.

El Dia Internacional de la Dones (8 de març) és una data que celebren moltes dones d’arreu del món. També es commemora a les Nacions Unides i és festa nacional en molts països. A Castelldefels, la commemoració del Dia Internacional de les Dones es va celebrar el passat 7 de març, amb una concentració davant de l’Ajuntament i la lectura del manifest aquest any a càrrec de la periodista Ana López.

El manifest llegit a Castelldefels va advocar per “la construcció d’un nou contracte social, un nou marc per a la relació entre unes i altres que faci possible la integració del saber fer de les dones en tots els àmbits de la societat; es tracta d’avançar cap a una societat on junts puguem gaudir de veritables espais de llibertat”.

El manifest va recordar que aquest any 2014, Castelldefels ha presentat “un pla local que pretén abordar de forma global les diferències encara existents entre homes i dones, donant suport a les polítiques públiques universals que no discriminin ningú”.

El mateix dia 7 de març va tenir lloc la inauguració de l’exposició Playroomgirl: Novelando mis dramas, una exposició de fotografia de l’alumnat de Castelldefels, Corunya i Belgrad. La mostra és el resultat de treballar amb l’alumnat art, ciència i feminisme. La inauguració es va iniciar al passadís de l’Ajuntament amb una guia-explicació i va acabar a la Casa de la Cultura amb un pica-pica a càrrec de l’entitat Neuronit.

A més el centre Frederic Mompou va acollir un taller defensa personal per a dones dins de la programació de l’Activa la Nit i organitzat pel club Mugendo de Castelldefels.

El 8 de març va comptar amb un nodrit programa d’activitats: Mercat Artesanal a la plaça de l’Església organitzat per EMI-Associació contra la violència familiar; la gala de presentació dels curts amb temàtica d’igualtat NODAIGUAL; així com diversos homenatges a la dona des del món de l’esport.

L’acte central de les Jornades es va celebrar l’11 de març a la Biblioteca Central.Aquí pot llegir una crònica de l’acte.

El dimecres 12 de març es va celebrar la tradicional exposició i demostració dels tallers del Grup de Dones (la crònica, aquí). Al vespre es va celebrar la sessió de cinema de les Jornades 2014 (informació, aquí).

Les jornades continuen aquest dilluns amb una activitat infantil, l’Hora del Conte a la biblioteca. A les 18 h, Laia Carreras explicarà “Les crepes de Mama Panya”. Es tracta d’una activitat per a infants a partir de 4 anys. Es lliurarà als adults que hi assisteixin una guia de contes i libres transmissors de valors d’igualtat i coresponsabilitat.

I dimarts i dimecres, curs sobre dones, literatura i pensament, “D’unes veus no previstes”, també a la Biblioteca Central.

Consulti al link inferior el programa complet de les Jornades de les Dones 2014.

 

INFORMACIÓ GENERAL DE LES JORNADES 2014:
elcastell.org

+ INFO: Programa complet de les Jornades de les Dones 2014 [Document PDF – 575 Kb]

Check Also

Horario especial de julio 2024

Aviso a las socias. Del 1 al 12 de julio el centro permanecerá abierto de …