Castelldefels, contra la violència masclista amb la iniciativa Sabates Vermelles

Dins de les XIII Jornades del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, el municipi se suma a la Marxa del 7N amb aquest moviment internacional nascut a Ciudad Juárez

La plaça de l’Església acull aquest dissabte, 7 novembre (10 h), la creació Sabates Vermelles, un projecte d’art públic que simbolitza la violència cap a les dones. En el marc de les Jornades contra la Violència de Gènere, Castelldefels vol sumar-se a la Marxa del 7N una mobilització estatal per exigir que la violència masclista sigui una prioritat social i una qüestió d’Estat. Per la tarda, hi haurà un berenar organitzat per Dones VA a l’antiga escola Vista Alegre (Pep Ventura, 2 – de 16h a 17.30 h). La iniciativa està organitzada per l’Ajuntament de Castelldefels i Neuronit, amb la col·laboració del Grup de Dones, l’Associació de Veïns i Veïnes Vista Alegre, Càrites Parroquial Nostra Senyora de Montserrat de Vista Alegre, entitats de Gent Gran, i els Instituts d’educació secundària: Mediterrània, Josep Lluís Sert, Les Marines i Castelldefels.

Es tracta de crear, amb la participació de la ciutadania, una exposició artística col·lectiva que representi el rebuig a la violència masclista col·laborant amb unes sabates. La iniciativa neix a partir del dol propi i la necessitat de fer públic el dolor privat i aliè. Elina Chauvet és la creadora d’aquesta instal·lació artística que neix a Ciudad Juárez al 2009. El color vermell representa la sang, però també el cor de l’esperança.

La proposta ja s’ha estès a nivell internacional per ciutats de Mèxic, Itàlia, Argentina, Xile, Equador, Espanya i Regne Unit de la mà d’organitzacions com Amnistia Internacional. Una obra que trenca barreres geogràfiques per obrir el debat i la reflexió social sobre la violència cap a les dones i la justícia, una instal·lació d’art públic, una reflexió contemporània sobre la violència cap a les dones.

Com participar?

Per a la realització d’aquest projecte d’art públic la ciutadania es pot col·laborar deixant les seves sabates als següents punts de la ciutat (o bé portar-les el mateix dissabte 7 de novembre a la plaça de l’Església):

Punts de recollida:

  • Àrea de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament
  • Centre Frederic Mompou
  • Grup de Dones de Castelldefels
  • Instituts d’educació secundària: Mediterrània, Josep Lluís Sert, Les Marines i Castelldefels
  • Càrites Parroquial Nostra Senyora de Montserrat de Vista Alegre
  • Associació de veïns i veïnes Vista Alegre

Què es farà amb les sabates donades?

Les sabates es pintaran i el 7 de novembre s’aniran col·locant a la plaça de l’Església. Juntament amb les sabates, s’aniran deixant missatges dins de les sabates vermelles.

Acabat l’acte, es portaran al pati de l’Ajuntament on quedaran exposades fins al 25 de novembre.

Paral·lelament a la creació de l’exposició, es muntarà un vídeo de la instal·lació i del procés que serà titulat “Disculpin les molèsties, però ens estan assassinant”, que serà projectat el 20 de novembre, a l’acte central de les Jornades del Dia Internacional contra la Violència de Gènere a la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado.

+INFO:  www.facebook.com/zapatosrojoscastelldefels7N/

Check Also

8 de Junio Mercadillo solidario Plaza Iglesia

El sábado 8 de junio estaremos en la Plaza de la Iglesia de 18 a …