Les Jornades de les Dones amb diverses propostes formatives i culturals

Centrades en el tema “Les dones i el poder de les xarxes socials”, del 4 al 16 de març, les jornades proposen un conjunt d’actes i activitats culturals, formatives, socials, d’oci, etc. que es realitzen al voltant del 8 de març amb l’objectiu de promoure la sensibilització i el debat en el municipi entorn de les desigualtats de gènere i els drets de ciutadania de les dones

Centrades en el tema “Les dones i el poder de les xarxes socials”, del 4 al 16 de març es desenvolupen a Castelldefels les XXXII Jornades de les Dones amb la participació del Consell Municipal de les Dones. Com cada any, les jornades proposen un conjunt d’actes i activitats culturals, formatives, socials, d’oci, etc. que es realitzen al voltant del 8 de març (conferències, xerrades-col·loqui, cinema, teatre, dansa, tallers, esport, etc..) amb l’objectiu de promoure la sensibilització i el debat en el municipi entorn de les desigualtats de gènere i els drets de ciutadania de les dones.

Les Jornades de les dones van començar el passat 4 de març al Teatre Plaza amb la gala de presentació lliurament de premis del VI Concurs de Curts NoDaIgual, un certamen que va aplegar les obres cinematogràfiques centrades en temes d’igualtat de gènere creades per l’alumnat de secundària del municipi. L’acte va integrar també esquetxos teatrals de sensibilització a càrrec de Paranoia Teatre. Dels curtmetratges participants, Reflejos es va fer amb el primer premi, mentre que el segon premi va ser per a It’s wonderful i el tercer per a Cosas de humanos. Pots veure aquests curts aCastelldefelsTV.org.

El diumenge 6 de març, les jornades continuaven a la plaça de l’Església amb un espectacle a càrrec de l’Escola Municipal de Dansa, un castell de dones a càrrec dels Castellers de Castelldefels i la lectura del manifest. Per la tarda, Jornada Jove pel Dia de la Dona amb diverses activitats a càrrec de les entitats juvenils de Castelldefels: música, balls, debat, elaboració mural…

El dimarts, 8 de març, Dia Internacional de les Dones, s’obrirà amb unaconcentració davant de l’Ajuntament (12 h) i la lectura del manifest a càrrec deClàudia Font i Ramon Josa. També s’inaugurarà l’obra parlant “Cantar las cuarenta. Cuarenta mujeres alzan la voz”, un mural escultòric de l’artista local Amparo García, amb la col·laboració de Damià Pont. Aquesta obra romandrà exposada al vestíbul de l’Ajuntament fins el 16 de març. Per la tarda (20.30 h), el Teatre Plaza acull la proposta teatral Mulliers, un drama futurista escrit i dirigit per Jaume García, que plasma els conflictes d’una societat fictícia composta únicament per dones.

El cinema Metropol acull el 9 de març (20.30) la proposta cinematogràfica de les Jornades amb la projecció de la película Sufragistas, dirigida per Sarah Gavron i protagonitzada per Carey Mulligan, Helena Bonham Carter i Meryl Streep.

L’11 de març, acte central a la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado

L’Espai Margarida Xirgu acull l’11 de març (19 h) l’acte central de les Jornades de les Dones. L’acte començarà amb una exhibició de vídeos premiats en el Concurs de Curts NoDaIgual. A continuació, la conferència “Internet, és femení”, a càrrec deTrina Milan, experta en màrqueting i comunicació digital. L’acte es clourà amb un esquetx teatral de sensibilització a càrrec de Paranoia Teatre

Fotogaleria: Jornades de les Dones 2016

+ INFO: Programa de les Jornades de les Dones 2016

Check Also

Horario especial de julio 2024

Aviso a las socias. Del 1 al 12 de julio el centro permanecerá abierto de …