Jornades de les Dones 2017

De l’1 al 12 de març 2017 se celebren a Castelldefels les XXXIII Jornades de les Dones. Enguany, les jornades giren entorn als lideratges de dones en diferents àmbits professionals. Es vol donar visibilitat i reconèixer les aportacions en diferents àmbits, l’empoderament femení i possibilitar la projecció de les dones. Dones en les quals es puguin enmirallar les nenes i joves d’avui, les dones del futur.

Per això, per a l’acte central del 8 de març s’ha organitzat una taula rodona amb: la professora María García-Parajo, líder de grup l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO); Angel Moreu Galup, directora Cloud Unid d’IBM a Espanya; Gemma García, directora tècnica de Delta SCCL-UCCAP (Unió Catalana de Centres d’Atenció Precoç); i Amparo Tomé, especialista en educació i gènere. Modera Carme Sánchez, codirectora de l’Institut de Sexologia de Barcelona i col·laboradora de ràdio i televisió.

La lectura del manifest institucional el dia 8 de març és a càrrec d’Anna Gras Moreu, directora de l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona (ESAB-UPC); i de Lluís Torner, director de l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO). En finalitzar la lectura es visitarà l’exposició fotogràfica “Revelada” de la jove autora local Natalia Buzón Corpas i que s’exposarà del 27 de febrer al 17 de març al passadís de l’Ajuntament, una de les imatges de la qual encapçala aquesta informació.

Entre d’altres, el programa de les jornades ofereix també una sessió de contes per la igualtat, una representació teatral dirigida a l’alumnat de l’institut Les Marines i, un any més, la gala de lliurament dels premis del concurs de curts sobre igualtat i usos del temps NOdaIGUAL.

Una altra activitat destacada del programa serà la projecció de la pel·lícula “Figuras ocultas”, que aborda l’ocultació del treball i paper de les dones en el relat oficial.

Consell municipal de les Dones

Les entitats vinculades al Consell de Dones ofereixen diverses activitats: els tallers al carrer o l’homenatge a la Maruja Fernández, per part del Grup de Dones de Castelldefels; el passi del documental “La chica del gancho”, organitzat pel Club de Bàsquet Castelldefels; un taller de costura d’emergència, a càrrec dels tallers de costura de Vista Alegre; o la inauguració del mural de Manos de Barro, de les dones de Vista Alegre i d’Amparo García, amb Vista Alegre Creativa, l’associació veïnal i Artdefels. Tancaran les Jornades , el diumenge 12 de març, un munt d’activitats de caire lúdic i reivindicatiu a la plaça de l’Església: durant tot el dia, dansa, musica, teatre, castells… amb la participació de l’Escola Municipal de Dansa, l’Agrupació de Cultura Popular i La Roda.

+ INFO: Programa Jornades de les Dones 2017

Check Also

8 de Junio Mercadillo solidario Plaza Iglesia

El sábado 8 de junio estaremos en la Plaza de la Iglesia de 18 a …