Les Jornades de les Dones, marcades un any més per la implicació ciutadana

L’edició 2017 de les jornades ha girat entorn als lideratges de dones en diferents àmbits professionals. S’ha volgut donar visibilitat i reconèixer les aportacions en diferents àmbits, l’empoderament femení i possibilitar la projecció de les dones.

Veure fotogaleria

De l’1 al 12 de març s’han celebrat a Castelldefels les XXXIII Jornades de les Dones. Enguany, les jornades han girat entorn als lideratges de dones en diferents àmbits professionals. S’ha volgut donar visibilitat i reconèixer les aportacions en diferents àmbits, l’empoderament femení i possibilitar la projecció de les dones. Dones en les quals es puguin enmirallar les nenes i joves d’avui, les dones del futur.

Per això, per a l’acte central del 8 de març es va organitzar una taula rodona amb: la professora María García-Parajo, líder de grup l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO); Angel Moreu, directora Cloud Unid d’IBM a Espanya; Gemma García, directora tècnica de Delta SCCL-UCCAP (Unió Catalana de Centres d’Atenció Precoç); i Amparo Tomé, especialista en educació i gènere. Modera Carme Sánchez, codirectora de l’Institut de Sexologia de Barcelona i col·laboradora de ràdio i televisió.

La lectura del manifest institucional el dia 8 de març va ser a càrrec d’Anna Gras, directora de l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona (ESAB-UPC); i de Lluís Torner, director de l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO). En finalitzar la lectura es va visitar l’exposició fotogràfica “Revelada” de la jove autora local Natalia Buzón i que s’exposa del 27 de febrer al 17 de març al passadís de l’Ajuntament, una de les imatges de la qual encapçala aquesta informació.

Entre d’altres, el programa de les jornades va oferir també una sessió de contes per la igualtat, una representació teatral dirigida a l’alumnat de l’institut Les Marines i, un any més, la gala de lliurament dels premis del concurs de curts sobre igualtat i usos del temps NOdaIGUAL.

Una altra activitat destacada del programa va ser la projecció de la pel·lícula “Figuras ocultas”, que aborda l’ocultació del treball i paper de les dones en el relat oficial.

Consell municipal de les Dones

Les entitats vinculades al Consell de Dones van oferir diverses activitats: els tallers al carrer o l’homenatge a la Maruja Fernández, per part del Grup de Dones de Castelldefels; el passi del documental “La chica del gancho”, organitzat pel Club de Bàsquet Castelldefels; un taller de costura d’emergència, a càrrec dels tallers de costura de Vista Alegre; o la inauguració del mural de Manos de Barro, de les dones de Vista Alegre i d’Amparo García, amb Vista Alegre Creativa, l’associació veïnal i Artdefels. Les Jornades es van tancar el passat 12 de març amb un munt d’activitats de caire lúdic i reivindicatiu a la plaça de l’Església: durant tot el dia, dansa, música, teatre, castells… amb la participació de l’Escola Municipal de Dansa, l’Agrupació de Cultura Popular i La Roda.

+ INFO: Programa Jornades de les Dones 2017

Check Also

Concentració els Dijous a les 19.00 h, solidaritat amb Palestina

El Grup de Dones es suma a la concentració de cada dijous a les 19.00 …