Comencen les XXXIV Jornades de les Dones, centrades en el treball per la igualtat efectiva

Entre diferents propostes, les jornades 2018, que comencen aquest 5 de març, presenten a la ciutadania el recentment aprovat Pla d’Igualtat de Gènere de Castelldefels 2018-2021, que vertebra les polítiques públiques de l’Ajuntament per avançar en la igualtat efectiva entre dones i homes

Del 5 a l’11 de març se celebren a Castelldefels les XXXIV Jornades de les Dones, organitzades per l’Ajuntament i el Consell Municipal de les Dones. Entre diferents propostes, les jornades 2018 se centren en la divulgació del recentment aprovat Pla d’Igualtat de Gènere de Castelldefels 2018-2021, que vertebra les polítiques públiques de l’Ajuntament per avançar en la igualtat efectiva. Per això, l’acte central del 8 de març se centrarà en la presentació d’aquest Pla, a càrrec del regidor d’Igualtat, Àlex Company (CSPOT), i Miriam Sol, responsable d’SPORA, consultoria social que ha coordinat el Pla. L’acte tindrà lloc a les 19 hores a l’espai Margarida Xirgu de la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado i comptarà també amb l’actuació musical de Vox Harmònica.

Prèviament, a les 12 hores del mateix 8 de març, tindrà lloc la concentració per commemorar el Dia Internacional de les Dones i la lectura del manifestinstitucional. L’acte integra també l’actuació musical de Gisele Cornejo.

+ INFO: Programa complet

El concurs de curts NOdaIGUAL arriba a la vuitena edició

Entre les múltiples propostes, torna també el concurs de curts elaborats per l’alumnat de secundària de la ciutat sobre igualtat i usos del temps NOdaIGUAL, que arriba a la vuitena edició. La gala de presentació del certamen tindrà lloc el 9 de març (18h) al Teatre Plaza. El programa integra la presentació i nominacions dels curts en les categories de millor direcció, millor documental, millor idea original, millor interpretació femenina, millor interpretació masculina, millor guió, millor muntatge… El lliurament de premis dels curts i diferents esquetxos teatrals de sensibilització a càrrec de Paranoia Teatre.

Cinema i esport, per la igualtat

Una altra activitat destacada del programa serà la projecció de la pel·lícula La batalla de los sexos. Protagonitzada per Emma Stone i Steve Carell, la cinta és una crònica de la rivalitat existent entre l’extennista professional, de 55 anys, Bobby Riggs, i la seva oponent de 29 anys d’edat, la carismàtica tennista Billie Jean King, que es van enfrontar en un partit llegendari en 1973. Llavors es volia  saber si una tennista professional femenina podia realment vèncer un home (encara que fos exprofessional). Va ser un esdeveniment que va atreure més de 50 milions de nord-americans i que va ser anunciat com la batalla dels sexes. La projecció de la pel·lícula serà el 6 de març (20.30h) als Cinemes Metropol. L’accés al cinema serà lliure fins a completar-ne l’aforament.

El mateix 6 de març (18.45h), es desenvolupa també el taller ‘L’esport femení també és esport’ a càrrec de la psicòloga esportiva, Núria Rabassa. Organitzada pel Club de Bàsquet Castelldefels, l’activitat tindrà lloc al gimnàs del poliesportiu deCan Vinader.

Implicació de les entitats iel Casal de Joves

Jornada important serà també la del dissabte, 10 de març (d’11 a 14 h). Una fira d’entitats donarà l’oportunitat de conèixer i participar en les activitats propostes pels Tallers de l’AVV de Vista Alegre / Nit de Dones, l’Asociación de Afectados de Stress, Ansiedad y Fibromialgia, el Grup de Dones, el Club de Bàsquet Castelldefels i la Xarxa d’Intercanvi de Coneixements.

A partir de les 11 h, el Casal de Joves organitza un matí ple d’activitats amb taller de twerk feminista, taller sobre el cicle menstrual i vermut feminista.

La darrera de les jornades, el diumenge 11 de març (12h), serà el torn de l’espectacle de l’Escola Municipal de Dansa, el pilar de dones a càrrec dels Castellers de Castelldefels i una nova lectura del manifest.

Exposicions a l’ajuntament i al poliesportiu de Can Vinader

Del 5 al 19 de març, es podran visitar dues exposicions diferents. Al passadís de l’Ajuntament, la mostra cedida per l’Institut Català de les Dones “Fotògrafes pioneres a Catalunya”; i al poliesportiu municipal de Can Vinader, “Els valors del Femení del CB Castelldefels”, que organitza el Club de Bàsquet Castelldefels i que recull les fotografies d‘Almudena Valenzuela.

Check Also

8 de Junio Mercadillo solidario Plaza Iglesia

El sábado 8 de junio estaremos en la Plaza de la Iglesia de 18 a …