Castelldefels celebra diverses activitats entorn el Dia d’Acció per la Salut de les Dones

Les activitats es desenvolupen entre el 21 i el 30 de maig • Inclouen tallers, xerrades i l’exposició “La representació dels cossos de les dones”

Del 21 al 30 de maig, Castelldefels viu tot un seguit d’activitats per a celebrar el Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones. El programa inclou del 21 de maig al 15 de juny l’exposició “La representació dels cossos de les dones” al centre Montserrat Roig; a més de diversos tallers al mateix centre i la presentació Einaper a una comunicació no sexista a càrrec de l’Observatori de les Dones i dirigida a les entitats de Castelldefels.

Activitats totes elles organitzades per l’Ajuntament de Castelldefels, a través del Consell Municipal de les Dones, amb el suport de la Diputació de Barcelona (Àrea d’Igualtat i Ciutadania), l’Institut Català de les Dones i l’Institut Català de la Salut (Servei d’Atenció Primària Delta del Llobregat).

El Dia Internacional d’acció per la salut de les dones sorgeix a partir d’una reunió realitzada després de la V Trobada Internacional Dona i Salut, celebrada l’any 1987 a Costa Rica. La Xarxa de Salut de les Dones Llatinoamericanes i del Carib va proposar el 28 de maig com una data per a la mobilització i la reivindicació, on la salut de les dones fos la protagonista.

La jornada destaca que, amb l’aprovació per part de l’ONU de l’Agenda 2030, els governs han reconegut la igualtat de gènere i l’apoderament de les dones com a elements fonamentals per al desenvolupament sostenible. En aquest sentit, reivindica la necessitat que aquest compromís tingui una aplicació pràctica real que garanteixi el respecte als drets sexuals i reproductius de les dones.

+ INFO: Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones 2018

Check Also

Horario especial de julio 2024

Aviso a las socias. Del 1 al 12 de julio el centro permanecerá abierto de …