El Grup de Dones col·labora en el 5è Congrés de les Dones del Baix Llobregat

“Dia a dia reivindiquem la lluita per la igualtat, l’empoderament de la dona, i la necessitat de acabar amb la bretxa salarial i el sostre de vidre”, ha declarat l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda (PSC)

El Teatre Plaza ha acollit aquest 22 d’octubre en roda de premsa la presentació oficial del 5è Congrés de les Dones del Baix Llobregat, que enguany se celebra a Castelldefels els dies 26 i 27 d’octubre amb el lema “100% Feminista”. Setze anys i 4 congressos després, havent commemorat recentment els 40 anys de feminismes a la comarca, i un històric 8 de març, el moviment feminista del Baix Llobregat es posa de nou en marxa per fer sentir la seva veu, mostrar la força de les dones i denunciar que encara falta molt per arribar a la plena igualtat entre dones i homes. “És un honor per a la nostra ciutat acollir aquesta setmana el 5è Congrés de les Dones del Baix Llobregat. Dia a dia reivindiquem la lluita per la igualtat, l’empoderament de la dona, la necessitat d’acabar amb la bretxa salarial i el sostre de vidre. El Congrés és una nova oportunitat per recordar que no farem ni un pas enrere en aquest sentit, perquè hem de recordar que cada dia és 8 de març. cada dia és el dia Internacional de la Dona”, ha afirmat l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda (PSC).

“Ser feminista no és només una cosa de dones, sinó de tots, d’homes i dones igualitàries. Es un gran orgull ser la seu del 5è Congrés de les Dones del Baix Llobregat. Treballem per dissenyar les polítiques dels propers quatre anys per arribar a la igualtat real i efectiva entre homes i dones”, ha explicat el regidor d’Igualtat, Àlex Company (CSPOT).

El Congrés està organitzat pel Consell Comarcal del Baix Llobregat i el Consell de les Dones del Baix Llobregat amb el suport de la Diputació de Barcelona, l’Institut Català de les Dones, la Universitat Politècnica de Catalunya i l’Ajuntament de Castelldefels.

Per a aquest 5è Congrés s’han establert sis àmbits de treball: transversalitat de gènere i polítiques públiques, economia feminista, dones tech, les dones als mitjans de comunicació, violència masclista i esport femení, i es compta amb la col·laboració d’expertes en cadascuna de les matèries.

La presentació del congrés ha comptat també amb la participació de la vicepresidenta 1a del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Raquel Sánchez i la consellera de Dones, Gent Gran i LGBTI del Consell Comarcal, Vicky Castellanos.

+ INFO:

Check Also

Horario especial de julio 2024

Aviso a las socias. Del 1 al 12 de julio el centro permanecerá abierto de …