Jornades de les Dones 2019

El lema de les jornades d’enguany fa referència a allò que volen les dones del Baix Lobregat que centri les politiques públiques d’igualtat a la comarca. En aquest sentit, l’acte central de les Jornades de les Dones, que té lloc aquest dimecres 6 de març (18.30 h) a la sala Margarida Xirgu, donarà a conèixer les conclusions del 5è Congrés de les Dones del Baix Llobregat, que es va celebrar a Castelldefels. L’objectiu principal del Congrés i de les activitats prèvies de les subseus va ser mostrar la situació actual de les dones, on són i on volen arribar. Castelldefels també va ser una de les subseus del congrés amb dues ponències relacionades amb dona i ciència i l’igualtat en l’àmbit de l’esport.

Justament, les Jornades van començar el passat 2 de març amb la jornada Tech Girls Castelldefels, adreçada a nois i noies de 6 a 16 anys i organitzada per Futura, Escola de Tecnologies Creatives.

Activitats de lleure i didàctiques per reinvindicar la igualtat

D’altres activitats que destaquen de les XXXV Jornades de les Dones són l’exposició “Quina feinada” sobre la invisibilitat del treball femení als mitjans de comunicació que es podrà veure del 5 al 15 de març al passadís de l’Ajuntament; diferents tallers didàctics a l’Espai Montserrat Roig; la gala de presentació del IX concurs de curts “Nodaigual” i lliurament de premis ( 23 de març al Teatre Plaza);  l’espectacle teatral “Memòria de les oblidades” (divendres 8 de març a les 21h) i diferents activitats organitzades per entitats de Castelldefels que tindran lloc el 10 de març a la plaça de l’Església d’11h a 14h.

A més, el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, l’Ajuntament de Castelldefels convoca una concentració a les 12h del migdia a la plaça de l’Església que es completa amb la lectura d’un manifest reivindicatiu.

D’altra banda, sota el lema Castelldefels s’il·lumina per la igualtat, la façana de l’Ajuntament romandrà il·luminada durant les jornades per reivindicar la igualtat de gènere.
 

+ INFO: Programa Jornades de les Dones 2019 [Document PDF]

Check Also

Cursos propers trimestres

A partir de dijous 1/12 començarem a cobrar els cursos del 2n trimestre.A partir del …